Historia

Det började med att vi fick en fråga från en affärsman “varför försöker alltid kineserna supa mig under bordet” (det är för att ta väl hand om sin gäst) när jag var på företagsbesök i Kina. En annan gång berättade en man om att de många gånger har förklarat felet på produkterna, men att de får samma fel vid nästa leverans igen. Då insåg vi att det fanns ett behov av hjälp och stöd för företag som har affärskontakter med Kina för att minska kultur- och kunskapsgapet.
SC Burman startades som enskild firma 2005 och ombildades till aktiebolag 2010. Genom åren vi har hjälpt både små och stora företag att lösa deras akuta frågor. Hur ser marknaden ut just för deras bransch, hur jobbar man i Kina med förnyelsebar energi och energieffektivisering, varför upprepas felet, varför får de inte respons efter en längre tid m.m.
Det har varit oerhört roligt att jobba med olika företag från både Kina och Sverige. Många utmaningar som skulle lösas, bland annat hjälpte vi ett innovationsföretag från en idé till en färdigt produkt. Ett annat exempel var att hjälpa en kund vända en omöjlig situation till framgång. Den bästa belöningen för oss är att vi löser den ena utmaningen efter den andra och får nöjda kunder som tycker att det var guld värt för dem.